Print Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas
25.06.2011

Duhovne vježbe za kandidatice

Od 20. do 23. lipnja 2011. u samostanu Školskih sestara franjevki u Bijelom Polju održane su duhovne vježbe za naše kandidatice. Tema duhovnih vježbi bila je "Franjevačko poslanje", a voditelj fra Josip Vlašić OFM, član Hercegovačke franjevačke provincije.

 

U našim duhovnim vježbama poseban naglasak stavljen je na proces obraćenja sv. Franje Asiškoga, čovjeka koji je sve svoje snage i cijelo svoje biće okrenuo Bogu i tako postao Njegov miljenik. U svojim izlaganjima fra Josip je istaknuo važnost molitve u redovničkom životu iz koje proizlazi i naš poziv i odaziv Bogu. Sveti Franjo je svoje poslanje otkrivao upravo u molitvi koja je promijenila i oblikovala njegov život. Tražio je prosvjetljenje pred Raspetim, te je žarko molio da spozna volju Očevu i da je predano izvrši. U predanosti svoga bića molio je: "Gospodine, što hoćeš da učinim? Što hoćeš da budem za tebe?".

  

Kroz euharistijsko slavlje, tišinu, zajednička promišljanja te gostoprimstvo naših sestara zahvaljivale smo Bogu poput Sv. Franje: "Hvaljen budi Gospodine moj sa svim stvorenjima svojim…".

 

 

Katarina Dunđer, kandidatica

 

Fotografije uz članak:
Aktualno Najave Linkovi Iz života Crkve Multimedijski kutak Fotogalerija Nedjeljne meditacije LITURGIJA DANA
Poticajne riječi

Eto što je Uskrs: to je izlazak, čovjekov prijelaz iz ropstva grijeha i zla na slobodu ljubavi i dobra.

Papa Franjo

Uskrsli Krist otvara grobove srca i dariva zanos vjere

Benedikt XVI.

Tvom se uskrsnuću, Kriste, raduje nebo i zemlja!

Božanski časoslov

Isus je uskrsnuo, ima nade za tebe, nisi više pod vlašću grijeha i zla!

Pobijedila je ljubav, pobijedilo je milosrđe!

Uvijek pobjeđuje milosrđe Božje.

Papa Franjo

Ne prepuštajte se očaju! Mi smo djeca Uskrsa, Aleluja je naša pjesma.

Ivan Pavao II

Uskrsni "Aleluja", koji se razliježe u Crkvi putnici u svijetu, izražava tihi ushit svemira i prije svega čežnju svake ljudske duše iskreno otvorene Bogu, zahvaljujući mu na njegovoj beskrajnoj dobroti, ljepoti i istini.

Benedikt XVI

Što znači da je Isus uskrsnuo? To znači da je Božja ljubav jača od zla i same smrti; to znači da Božja ljubav može preobraziti naš život, dati da procvjetaju pustinje koje se nalaze u našem srcu.

Papa Franjo

​Bog nikada ne prestaje djelovati, a njegov glavni posao uvijek će ostati križ i uskrsnuće Kristovo.

 Ivan Pavao II