Duhovne vježbe za kandidatice

Fotografije uz članak 2
25.06.2011

Od 20. do 23. lipnja 2011. u samostanu Školskih sestara franjevki u Bijelom Polju održane su duhovne vježbe za naše kandidatice. Tema duhovnih vježbi bila je "Franjevačko poslanje", a voditelj fra Josip Vlašić OFM, član Hercegovačke franjevačke provincije.

 

U našim duhovnim vježbama poseban naglasak stavljen je na proces obraćenja sv. Franje Asiškoga, čovjeka koji je sve svoje snage i cijelo svoje biće okrenuo Bogu i tako postao Njegov miljenik. U svojim izlaganjima fra Josip je istaknuo važnost molitve u redovničkom životu iz koje proizlazi i naš poziv i odaziv Bogu. Sveti Franjo je svoje poslanje otkrivao upravo u molitvi koja je promijenila i oblikovala njegov život. Tražio je prosvjetljenje pred Raspetim, te je žarko molio da spozna volju Očevu i da je predano izvrši. U predanosti svoga bića molio je: "Gospodine, što hoćeš da učinim? Što hoćeš da budem za tebe?".

  

Kroz euharistijsko slavlje, tišinu, zajednička promišljanja te gostoprimstvo naših sestara zahvaljivale smo Bogu poput Sv. Franje: "Hvaljen budi Gospodine moj sa svim stvorenjima svojim…".

 

 

Katarina Dunđer, kandidatica